Vad är en rekond

Icon
Få en gratis offert idag!

En bilrekond

När folk frågar vad en bilrekond är kan de tänka på ljus färg, vinyler och dekaler. Men vad betyder en rekond egentligen?
Det är helt enkelt en grundlig rengöring av en bil i syfte att göra den så ren som möjligt, både inifrån och ut.

Vad ingår i en bilrekond?

Vad som brukar ingå i en rekond varierar från verkstad till verkstad och så klart om du väljer en helrekond eller bara en inre eller yttre rekond.

En rekond kräver en flerstegsprocess. Interiören och utsidan städs noggrant upp i ett fordon. majoriteten av bilvårds verkstäder använder liknande verktyg för att komma till den glittrande finishen.

En bilrekond är inte en nödvändighet, men det är verkligen värt din tid. Din bil återspeglar dig och det är inte helt ovanligt att andra kan ha olika intryck av dig beroende på hur din bil ser ut.

Baserat på vad som ingår i en rekond är det vettigt att investera lite pengar i det. En vanlig biltvätt går bara så långt, men genom en helrekond kan du ta bort de tuffa fläckarna och fläckarna som envis står kvar på (eller i) ditt fordon. Du kommer inte ångra det när det lämnar verkstaden glansig!

 

Utvädnig bilrekond

Det första folk märker om bilen är vad som finns på utsidan

Det är därför bilvårds verkstäder ägnar mycket av sin tid och uppmärksamhet åt fordonets karosseri, så att det ser bäst ut. De arbetar för att det ska se så bra ut som när det var helt nytt.

Återställa glansen med hjälp av ett färgjobb är ett vanligt fokus eftersom bilytan tappar glansen när tiden går. Förutom att måla om bilen, kommer en rekond också att fungera på fönster, hjul, däck och fälgar för att se till att de ser bäst ut. Smuts, fett, fläckar – de försvinner alla under det yttre stadiet – med hjälp av avfettningsmedel och tvättmedel – för att säkerställa att en bilen ser så ren ut.

 

Invändig bilrekond

Varför är invändig bilrekond av bilens insida så viktig?

Bilvårdstekniker lägger ner mycket tid på att rengöra insidan av en bil, ibland ännu mer än utsidan. Det är lätt för smuts och damm ( och alla slags motbjudande röra ) att samlas in i ett fordon över tid, särskilt om du inte har tid att rengöra interiören med en borste eller vakuum.

Men en bilvårdsverkstad har de verktygen till sitt förfogande. Med sin kombination av ångstädare, vakuum och borstar kan en bilvårdare ge din bil en djup rengöring som du kanske inte kan göra på egen hand.

 

Få en gratis offert idag!

Eller ring oss på