Akta dig för fågeldropp!

Luktar det inte när fåglar bestämmer sig för att göra sitt med din bil? Det är inte bara ett jobbigt krångel att städa bort bilen, men slumpmässigheten i det hela gör det så mycket värre när det händer. För att fördjupa dig, kan du vara på en utekväll med din dejt i din vackra lyxbil, gå till centrum för en matbit och vad hittar du när du kommer tillbaka till ditt fordon?

De klumpiga vita fläckarna som gör att även de mest exotiska bilarna ser lite mindre lyxiga ut. Det verkar alltid hända direkt efter att du har tvättat det eller har kommit tillbaka från en biltvättsfirma , eller hur ?

Vad många inte vet är att fågelspillning faktiskt är ganska surt, vilket innebär att dessa naturliga dekorationer som finns kvar på din bil kan ha effekter som varar längre än att åskådare skakar på huvudet. Det är dock inte bara fågelspillningen som påverkar din färg. Det är blandningen av den varma sommarsolen och fågelspillningen som verkligen kan orsaka skador.

Solen expanderar och värmer färgen på ditt fordon. När en fågel gör sitt på din bil, bakar den i solen och stelnar. När fordonet svalnar drar färgen ihop sig, medan spillningen förblir härdad, vilket i sin tur kan orsaka lackskador. Ditt fordons lack kan skadas permanent. Så var noga med att ta bort sådant spillning snabbt!

Det är lämpligt att du tvättar de färgade områdena noggrant. Att använda tvätt kommer att ta hand om allt som inte lossnar med en lätt skrubb. Tyvärr slutar de dåliga nyheterna inte med ett försämrat lackjobb. Fågelspillning bär bakterier som kan orsaka farliga sjukdomar för människor, så var noga med att tvätta händerna om du kommer i kontakt med spillningen medan du tvättar. Så, efter rengöring av din bil, se till att du tvättar händerna noggrant.

Förhoppningsvis har vikten av att hålla din bil ren  sjunkit in, det kan orsaka mer skada än du tror! Om ditt fordon har blivit bombarderat av en flock arga fåglar, kontakta gärna en professionell biltvätt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *