Du bör skaffa en däckförvarig i Stockholm

Den ultimata guiden till däckförvaring i Stockiholm – allt du behöver veta

Det är en av dessa saker som vi alla vill undvika att göra, men oundvikligen måste. Du vet den ena. Få dina bildäck från golvet och in i en garderob eller under en säng någonstans.

Det är också besvärligt för dem som bor i små lägenheter eller inte har plats i sitt garage, eftersom de måste hålla dem ute på de huvudsakliga bostadsområdena.

Däckförvaringsbranschen är en av de största i Stockholm med många företag som konkurrerar om en del av marknaden. Den här artikeln kommer att ge en översikt över hur du går tillväga för att hitta det bästa däckförvaringsföretaget i Stockholm och vilka kriterier du bör tänka på när du gör det.

Tack och lov finns det alternativ som kan göra din däckförvaring mycket enklare. Ett av dem är tjänsten för Däckförvaring Stockholm som Mattssons Auto Center erbjuder, som förvarar däck inomhus i sitt lager bara några km utanför Stockholms centrum och du lämnar dina däck i deras central belagda verkstad på Kungsholmen.

Vad är däckförvaring och varför behöver jag det?

Om du har ont om förvaringsmöjligheter eller vill ha en bekväm lösning för både förvaring och byte av däck är däckhotell ett alternativ. Du får dessutom en påminnelse om när det är dags att byta däck och någon som kontrollerar skicket på däcken. Tvättning av däck brukar också ingå. Kolla med däckhotellet att de tar ansvar för däcken och kompenserar dig i fall de blir stulna.

Hur länge kan man ha däcken på Däckhotell?

Skiftesperioden hos de flesta verkstaden som erbjuder däckförvaring är mellan den 15 mars och den 5 maj när det gället skifte till sommardäck. För skifte till vinterdäck gäller den 15 oktober till och med den 5 december. Du har alltså god tid på dig och kan boka in en tid för skifte som passar dig perfekt. Lagen säger att du måste ha däck anpassade för vinterväglag den 1 december till 31 mars. Men du kan kan byta till sommardäck tidigare om det inte föreligger risk för vinterväglag. De flesta byter till vinterdäck i november och skiftar från vinterdäck till sommardäck i april.

Vilka är fördelarna med att lämna in däcken på däckhotell?

Här är de största fördelarna med att förvara däcken hos en däckförvaring i stockholm:

  • Vi ser över däckens mönsterdjup och lufttryck.
  • Däcken förvaras torrt och mörkt och vid rätt temperatur – det ökar däckens livslängd.
  • Däcken rengörs från bland annat vägsalt som annars kan påverka gummits egenskaper under förvaringen. (gäller enbart på stationer som kommunicerar att detta ingår i däckhotellet)
  • Du får hjälp med själva däckbytet inklusive balansering av däcken och slipper att själv hantera tunga och smutsiga däck.
  • Däcken är försäkrade mot stöld och brand, det kan vara en stor trygghet för dig med påkostade premiumdäck.
  • Du har alltid tillgång till dina däck med kort varsel

Slutsats: Hur man hittar den bästa  däckförvaring firman i stockholm

Det finns ett antal frågor du behöver ställa innan du anlitar en ny däckförvaringsfirma i Stockholm. Dessa inkluderar vilken typ av lagring de erbjuder, deras plats och andra relevanta faktorer som pris och kundservice. Dessa frågor har vi ställt till oss själva och konstaterat att tjänsten som erbjuds av Mattssons Auto Center är den optimala för bilägarna i Stockholm

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *