Hur man enkelt rengör bilsäten i läder hemma!

Lädersäten är jättebra. De hjälper till med andrahandsvärdet, fläckar inte lätt, är lättare att rengöra, håller inte på lukt, plus andra fördelar. Men med lädersäten följer ett visst ansvar att underhålla dem för att hålla dem snygga. Även om det kan låta lite skrämmande finns det verkligen ingenting med det och kan enkelt göras själv när du är bekväm i ditt hem.

Så Vad Är Min Läderbilsäte Gjord Av?

När vi hör ordet läder tänker de flesta av oss på det naturliga råa obelagda lädret. Detta är inte vad som finns i din bil. Skinnsätena i din bil är belagda med ett skyddande lager över materialet som de kallar läder. Detta är egentligen ett plast/vinylskikt, som finns i lite olika varianter beroende på tillverkare. Så när du sitter i bilen eller vidrör din lädersäte så rör du faktiskt aldrig lädret utan istället detta skyddande lager. Om du vill testa detta, häll en droppe vatten på ditt säte. Om det inte suger in i sitsen är det belagt läder. Om det absorberar är det obelagt läder. Så med detta sagt, låt oss se vad vi behöver för att rengöra våra ”lädersäten” med.

Vad Är Det Bästa Rengöringsmedlet För Lädersäten?

 Så nu när vi vet att lädret är belagt med ett skyddande lager, ändrar detta vad vi kan använda för att hålla lädersätena rena. Behovet av en dedikerad läderrengörare behövs inte längre, även om det inte är ett dåligt alternativ på något sätt. Det finns flera olika produkter som kan utföra samma uppgift. Från dedikerade läderrengörare, detaljsprayer, ånga till Super Clean. Alla dessa listade produkter har sin plats i rengöring av lädersäten. Hur smutsiga sätena är är den största avgörande faktorn för vilken produkt som ska användas. För det här inlägget, på grund av att vi inte känner till allas kompetensnivå och de övergripande riskfaktorerna med produkter som Super Clean, kommer vi helt enkelt att hålla oss till antingen ett dedikerat läderrengöringsmedel och balsam som Meguiar’s Gold Class Rich Leather Spraysom du kan få tag på i många bildelarbutiker. Eller, om du behöver mer rengöringskraft, då är en dedikerad läderrengöringsmedel som Meguiars D181 Leather Cleaner ett utmärkt val, följt av ett dedikerat läderbalsam.

Hur Man Rengör Bilsäten I Läder

Det är lämpligt att du tvättar de färgade områdena noggrant. Att använda tvätt kommer att ta hand om allt som inte lossnar med en lätt skrubb. Tyvärr slutar de dåliga nyheterna inte med ett försämrat lackjobb. Fågelspillning bär bakterier som kan orsaka farliga sjukdomar för människor, så var noga med att tvätta händerna om du kommer i kontakt med spillningen medan du tvättar. Så, efter rengöring av din bil, se till att du tvättar händerna noggrant.

Så nu ska vi gå in på själva rengöringsprocessen. Jag ska dela upp detta i 2 sektioner, lätt rengöring och tung rengöring.

För lätt rengöring eller vad som kallas underhållsrengöring behöver du Meguiar’s Gold Class Rich Leather Spray, mikrofiberhanddukar och en bra rengöringsborste för läder .

  1. Innan du rengör själva lädret är det alltid bäst att börja med en grundlig dammsugning. Gå verkligen in i sömmarna på sätena för att ta bort eventuellt skräp. Var noga med att inte trycka hårt med fästet mot lädret då detta kan repa eller förstöra läderytan.

  2. Rengör alltid lädersäten när de är svala och inte i direkt solljus. För lätt smutsade områden som säten som inte används mycket, dimma några sprayer på en vikt mikrofiberhandduk och massera sedan försiktigt in i en del av lädersätet tills området har blivit rent. Upprepa sedan tills hela sätet är klart. Följ anvisningarna på flaskan för uppehållstid innan du torkar av med en ren trasa.

  3. För smutsigare områden som förarsätet, spraya flera sprayer på en läderborste och rör sedan om området. Du bör börja se en lätt skumverkan. Om du inte gör det, spraya lite mer i borsten. Rör om tills du är nöjd med resultatet.

  4. Torka upp eventuell överflödig produkt från sätet.

För mer av en måttlig till tung rengöring är processen ungefär densamma som ovan. Men med olika produkter och verktyg. Vi kommer att behöva den dedikerade läderrengöringen Meguairs D181 läderrengöring, mikrofiberhanddukar, läderbalsam , en läderborste, applikatorkudde och den gula läderskrubben .

  1. Innan du rengör själva lädret är det alltid bäst att börja med en grundlig dammsugning. Gå verkligen in i sömmarna på sätena för att ta bort eventuellt skräp. Var noga med att inte trycka hårt med fästet mot lädret då detta kan repa eller förstöra läderytan.

  2. Rengör alltid lädersäten när de är svala och inte i direkt solljus. För de måttligt smutsiga områdena bör användningen av borsten räcka. Spraya flera sprayer i läderborsten och 1 eller 2 sprayer på området du arbetar med och sprid sedan snabbt runt produkten med hjälp av borsten. Spraya inte så mycket att det rinner ner i lädret eftersom det kan orsaka ränder. Precis tillräckligt för att täcka området med en imma.

  3. Agitera området i upp till 30 sekunder för att tillåta rengöringsmedlet att bryta ner smuts och smuts. Du bör se lite av en skummande handling under detta. Om inte, spraya lite mer i borsten och fortsätt att röra om.

  4. Torka av rengöringsmedlet med mikrofiberhanddukarna. Vänd till ren sida efter varje avsnitt. Byt ut handduken när den antingen är smutsig eller inte längre absorberar rengöringsmedlet.

  5. Använd läderbalsamet och applicera 2 remsor av balsam på applikatorkudden och vik sedan ihop dynan för att sprida balsamet i dynan.

  6. Massera in applikatorn på läderområdet. Beroende på vilken produkt som används, låt sitta i några minuter och polera sedan lätt överflödigt balsam med en ren mikrofiberhandduk.

OBS För tyngre smutsiga säten eller fläckar kommer du att göra exakt samma steg som ovan, förutom att du använder den gula läderskuren istället för borsten. Detta verktyg kommer verkligen ner djupt i lädrets struktur och är lite mer aggressiv än borsten.

 
läder skurborste
 
 

Slutsats

Du behöver bara rengöra lädersätena efter behov. Det är en bra idé att använda läderbalsamet minst en gång i månaden för att hålla lädersätena fina och konditionerade. Det rekommenderas också att göra åtminstone en lätt rengöring innan du använder balsamet för att säkerställa att det har de bästa chanserna att tränga in i lädret. Nu bör du ha en grundlig förståelse för hur du rengör och underhåller dina lädersäten. Som alltid, om du inte känner dig redo för uppgiften att rengöra dina säten själv, använd alltid en professionell bilvårdare för att utföra bilrekond Stockholm . Om du har några frågor lämna en kommentar. Om detta har hjälpt dig, överväg att lämna en gilla eller dela detta med dina vänner och familj!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *