7 myter du bör sluta tro på om bilrekond

Låt mig påpeka några av de myter som bilägare måste sluta tro på eller öva. Och ja, avstå från att dela.

1. Ett fordon kan tvättas när som helst

Det låter korrekt tills du tänker på det igen. Medan du kan tvätta bilen när som helst på dygnet kan du inte göra det när som helst. Om du precis har kört din bil eller lämnat den parkerad i solen kommer den att värmas upp. Att tvätta den vid denna tidpunkt lämnar fläckar och avlagringar eftersom tvålen och vattnet torkar snabbare. Dessutom blir det inte en lätt prövning än om du hade väntat på att den skulle svalna.

2. Diskmedel är ett bra alternativ

Oavsett hur många gånger detta har pekats ut som en myt verkar många inte få in det. Så låt mig hålla det enkelt. Ett diskmedel är ett starkt tvättalternativ. Förutom att avlägsna smuts, fett och olja, tar det också bort polymeren som är avsedd att skydda lacken.

3. Automatisk biltvätt och bilhandtvätt är samma sak

Tjänsten på 100 kronor som du kör genom en automatisk biltvätt gör bilens utvändigt ren är inte samma sak som bilhandtvätt. bilhandtvätt är mer detaljerad, tar mer tid och kostar uppenbarligen mer. Det fokuserar på interiören och envisa fläckar. Det bör göras några gånger om året.

4. Glänsande är lika med rent

Åh, hur bedrägligt är ögonen! En bil kan lysa glittrande och ändå vara smutsig. Det enda säkra sättet är att röra bilen med handen. Om det görs korrekt blir kroppen lika slät som glas. Annars kommer du att känna stötar. Du kan använda lera bar för att ta bort fastnat på smuts innan du applicerar vax eller polska, vilket tar oss till nästa myt.

5. Polering och vaxning är synonymer

Det finns en stor skillnad mellan de två och det är tydligt. Polering görs för att göra bilens yta blank. Vaxning å andra sidan syftar till att skydda fordonets yta. Det uppnår detta genom vaxhartser, polymerer och silikoner. Vax kan aldrig göra en matt yta blank.

6. Vaxskydd kan ta upp till fem år

Tyvärr är denna klassiska försäljningsnivå en myt. Oavsett vad tillverkaren eller återförsäljaren säger beror vaxets livslängd på bilens arbetsförhållanden och inget annat.

7. Tvätt behövs endast när det är smutsigt

De flesta tvättar bara sina bilar när det finns en märkbar smutsuppsamlingsbil, eller om ett barn lämnar ett meddelande “snälla tvätta mig” på den. Problemet med den smutsbelastningen är att det långsamt börjar riva av vaxet och skada lacken. Gör tvätten till ett regelbundet underhållsschema istället.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *