Vintersäsongen kommer med is och snö på vägarna, vilket kan vara farligt för resan. Det är uppenbart att kommunen är upptagen med att ploga och använda en kombination av salt och sand för att smälta snö och is för att förhindra att fordon glider och glider. Det minskar risken för olyckor.

Användningen av salt på vägen väcker dock en annan oro för bilägarna. Långvarig exponering av bilen för vägsalt orsakar skador. Rost bildas när vatten och luft kombineras för att bilda en skorpa på ditt fordon. Vägsaltet accelererar enbart korrosion hos de exponerade metalldelarna. Vi diskuterar sätt att förhindra vägsaltrost och skador på din bil;

Vaxa din bil

Om du vill säkerställa adekvat skydd för din bil är den bästa tiden att starta innan snön faller. Tvätta din bil hos en bra biltvätt. Applicera ett vaxlag följt av ett vaxförslutningsmedel så att vaxet kan fästa vid fordonets färg.

När du tätar undersidan av ditt fordon, var noga med att fokusera på broms- och bränsleledningarna eftersom de är extremt känsliga för korrosion och rost. Om man försummar att rosta är oddsen hög att de misslyckas och orsakar en olycka. Det bästa sättet att vaxa minst var tredje månad.

Tvätta bilen regelbundet

Det kan låta löjligt att tvätta bilen med vetskap om att den blir smutsig när du kör några centimeter på din uppfart. Men tvätt är ett av de bästa sätten att bekämpa korrosion och rost på ditt fordon.

Anliat en bra biltvätt som har förutsättningar att tvätta din bil snabbt och effektivt utan att kompromissa med resultatet. 

Använd gummimattor på golvet

När du går in i bilen kommer dina skor att ha salt snö under sig, som smälter inuti bilen och rostar mattan. Dessutom kommer exponering av golvet för salt snö och smuts att ge dig den hårda uppgiften att skrubba. Lägg några gummimattor på golvet så förhindrar du inte bara skador utan gör det lättare att rengöra interiören.

Fixa repor omedelbart

Om din bil får repor, se till att du fixar dem direkt eftersom salt snö på vägarna rostar ditt fordon.

Helt enkelt för att vintern kommer att utsätta din bil för smuts och snö betyder inte att du inte ska bry dig om den. Vaxning, regelbunden tvätt, anpassade gummimattor är några av de bästa sätten att köra på den snöiga vintern utan att skada din bil.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *