Så här tar du bort ett bilhandlare dekaler från din bil

Om du precis har köpt ett fordon som har dekaler från bilhandlare, Då kanske du undrar hur du enklet kan tar bort återförsäljarstickaren från bilen. Lyckligtvis finns det en process som gör att ta bort återförsäljarklistermärket till en relativt lätt task.

Hur tar man bort dekaler från en bil?

Innan du börjar behöver du få fram dessa meterial:

 • Värmepistol eller hårtork (och vid behov förlängningssladd)
 • Biltvål
 • En icke-slipande trasa eller trasa som du inte planerar att använda till något annat
 • Over-the-counter limborttagare, till exempel WD40 eller Goo Gone
 • En slang
 • Ett plastkort
 • En icke-slipande och ren svamp

När du har samlat in dessa föremål kan du ta följande steg för att ta bort återförsäljarsdekaler från bilen:

 1. Tvätta området runt klistermärket med biltvålen. Damm och smuts kan orsaka repor när du försöker ta bort klistermärket och eventuellt kvarvarande lim. Se till att du använder biltvål , eftersom annan tvål kan vara för hård för fordonsfärg och kan skada den. Du bör skölja bort lös smuts och blanda sedan tvålen med vatten och applicera den med en svamp. Använd slangen för att se till att tvålen tvättas ordentligt av. Låt området torka helt innan du går vidare till nästa steg.
 2. När området runt klistermärket är torrt, slå på hårtork till dess högsta inställning. Du kan behöva en förlängningssladd om uttaget är för långt ifrån fordonet. Hårtorkens värme gör att klistermärken självhäftar. Om du väljer att använda en värmepistol istället, använd inte den högsta inställningen. En värmepistol kan bli mycket varmare än en hårtork och kan skada färgen och den klara pälsen. Det är mycket mindre riskabelt att använda en hårtork
 3. När klisterlimmet är mjukt och varmt kan du sakta skjuta plastkortet under klistermärken. Du kanske inte ens behöver kortet om limet är tillräckligt mjukt. Det kan vara lättare att bara använda naglarna. Det är också lättare att ta bort klistermärket om det är i ett stycke. Om klistermärket har mer än ett stycke kan processen vara lite mer tidskrävande. Du måste värma upp varje bit av klistermärket innan du tar bort den. När klistermärket är borta måste du förmodligen ta itu med kvarvarande lim.
 4. Om det fortfarande finns kvar lim på fordonet, blötlägg platsen i 3M självhäftande remover, Goof Off, Goo Gone eller någon annan receptfri limborttagare. Se bara till att din bil har originalfärgen. Eftermarknadsfärg eller klarlack är inte alltid tillräckligt stark för att klara avlägsnande av lim och kan försvinna.
 5. Låt limborttagaren sitta ett tag och torka sedan av den med en icke-slipande trasa eller trasa. Om limet är tjockt kan du använda ett rakblad av plast för att skrapa av det långsamt. Var försiktig så att du inte repar färgen.
 6. Om du har mindre repor efter att du har tagit bort limet kan du applicera en gnuggblandning med en mikrofiberhandduk. Lös långsamt reporna och området blir bra som nytt.

Hur tar man bort emblem och märken?

Ibland kommer återförsäljaren att lägga till ytterligare emblem och märken. RekondaBilen.Nu rekommenderar att du tar bort emblem och märken genom att göra följande:

 1. Se till att området är rent och torrt utan damm, smuts eller andra rester. Värm sedan försiktigt upp emblemet eller märket med din hårtork eller värmepistol. Återigen är hårtork ett säkrare verktyg att använda för detta steg i borttagningsprocessen.
 2. Ta en tandtråd eller en tunn fiskelinje och linda den runt din hand. Dra sedan långsamt tandtråden eller streck genom limet bakom emblemet eller märket. Om du vrider ihop flera trådtrådar ihop har du en mer hållbar sträng och det blir lättare att dra igenom limet.
 3. Lyft försiktigt upp emblemet eller märket från fordonet.
 4. Om du fortfarande har en stor mängd lim kvar på bilen, värm upp den med hårtork eller värmepistol. Skala sedan långsamt bort den.
 5. Blötlägg platsen där emblemet eller märket var med limborttagare. Ge borttagaren gott om tid för att tränga igenom eventuellt kvarvarande lim. Limborttagaren kan avdunsta innan den har en chans att lösa upp limet. Om så är fallet, blötlägg en icke-slipande trasa eller trasa i limborttagaren och håll trasan på plats ovanpå limet.
 6. Använd ett rakblad av plast för att skrapa bort eventuellt kvarvarande lim. Eller så kan du använda en icke-slipande handduk för att gnugga bort limet.
 7. Om du märker repor efter att limet har tagits bort, använd en mjuk mikrofiberhandduk för att applicera en gnidningsmedel på området. Meguiar’s Ultimate Compound är ett utmärkt alternativ för att ta bort repor. Se bara till att du är försiktig för att förhindra ytterligare skador.

Skydda din bil på lång sikt

När klistermärkena och emblemen har tagits bort är det viktigt att regelbundet tvätta din nya bil. Håller din bils exteriör fri från smuts, damm och skräp hjälper ditt lackjobb att hålla längre. Att vaxa fordonet kan hjälpa till att avvisa skadliga element och göra det lättare att rengöra. Genom att tvätta och vaxa din bil kan du hjälpa den att se lika ny ut som dagen du köpte den.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *