Sommartiden är perfekt för vägresor, fyrverkerier, stjärnskådning och svans. Alla dessa aktiviteter har en sak gemensamt – din bil.

Du kan visa uppskattning med en rengöring i världsklass. Genom att följa några enkla tips glimmar ditt fordon i sommarsolen hela säsongen.

Områden med hög trafik

För en ren bil under de varmare månaderna kan fokus på de områden i ditt fordon som tar mest värme från vägen hjälpa till att hålla glansen. Vindrutan och fönstren är ett bra ställe att börja på eftersom felstänk snabbt kan täppa till utsikten. Lämna inte rengöringen förrän nästa tvätt eftersom solens strålar kan göra det svårare att ta bort en buggy. Din bils grill är också ett bra ställe att leta efter insekter.

Frekvent lätt tvätt

Till skillnad från vintern när smuts och smuts mestadels är vilande är de hetare månaderna kända för att sparka upp vägdamm. Ditt lackjobb fungerar som en magnet för smutspartiklar som, om de får bygga upp, kan börja skada dina fordons lack. Att tvätta en bil är det enklaste sättet att förhindra detta. Att köra genom en lätt tvätt efter en lång resa eller när den har rest genom ojämn terräng kan skära ner på smuts. För bästa resultat rekommenderas en veckospolning även när det inte finns någon synlig smuts på utsidan.

Invändig rekond

Bara för att bara utsidan är synlig betyder det inte att det är det enda området du behöver fokusera på när du rengör en bil. Speciellt under sommaren när du tillbringar mer tid utomhus eller på stranden kan jord och sand slita på mattan om de får sitta länge. Det är därför som rutinmässig dammsugning är ett måste. Börja med smulorna i din stol och flytta dig ner till mattan och andra sprickor där smuts kan gömma sig. Glöm inte bagageutrymmet!

Ett annat ofta förbises problem är små spill från alla dessa uppfriskande drycker. Klibbiga rester är inte bara dåliga för dina kopphållare och konsoler – ditt golv kan också drabbas. När vätskor får suga in i golvbrädan kan det orsaka mögel att utvecklas inuti mattan. Detta är inte bara dåligt för fordonets värde utan är också en hälsorisk, särskilt när värmen är inblandad. Att rensa olyckor direkt är det bästa sättet att förhindra skador. Kom ihåg att också regelbundet ta bort dina mattor för ett lätt schampo vid behov.

Bästa rengörningstips

Det finns mer i en ren bil att sedan smälla någon gammal tvål på en tvättlapp och slå den på. Din bils interiör och exteriör är känsligare än vad det kan se ut. Den typ av material du använder kan göra mer skada än nytta. Välj alltid ett icke-slipande material för finishen. Använd inte blekmedel eller sköljmedel när du tvättar trasor och handdukar, eftersom det kan skada din färg. När det är dags att tvätta, håll dig utom det hårda solljuset eftersom det kan orsaka oönskade strimmor och virvlar. Tidigt på morgonen är det en bra tid att tvätta såväl som att rädda dig från det värsta av solens värme.

Mattssons Auto Center i Stockholm erbjuder Helrekond som kan få fram den nya bilens glans i ditt fordon! Kontakta oss idag för ett möte med en av våra bilvårdsspecialisten.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *